Loading...
Državljanstvo Ko Kupuje Kuću U Turskoj

Državljanstvo Ko Kupuje Kuću U Turskoj

2021-11-24

Državljanstvo ko kupuje kuću u Turskoj:

Turska direktno daje državljanstvo strancima koji kupuju nekretnine u vrijednosti od 250 hiljada dolara. Evropljani sa visokim prihodima i Bliski Istok zainteresovani su za ovu praksu, kako zbog niskog iznosa, tako i zbog ideje da se zadrži turski način života. Štaviše, na ovaj način se podnosiocima zahteva direktno daje državljanstvo, a ne "boravišna dozvola". Kao rezultat potrebnih investicija i prikupljanja relevantnih dokumenata, podnosi se zahtjev za tursko državljanstvo putem ulaganja u nekretnine kod Generalne uprave za pitanja stanovništva i državljanstva pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske. Proces počinje kada se strani investitor prijavi konsultantskoj firmi u Turskoj. Nakon dostave potrebnih dokumenata, lične karte Republike Turske se dostavljaju cijeloj porodici u prosjeku za 45-50 dana. Ocjenjuje se da je ova situacija jedan od razloga zašto ove zemlje dolaze do izražaja u prodaji kuća strancima u Turskoj. S druge strane, "snaga pasoša" nije jedini kriterij za razumijevanje ko je zainteresovan za tursko državljanstvo. Postoje i drugi razlozi zašto bogataši na Bliskom istoku preferiraju turske pasoše u odnosu na evropske zemlje, koje su već ušle u više od 180 zemalja.

Obavezni uslovi korištenja usluge

Strani državljani također mogu kupovati iz tekućih projekata i podnijeti zahtjev za tursko državljanstvo, pod uslovom da ispunjavaju sljedeće uslove:

-Na nepokretnosti mora biti uspostavljena etažna služnost ili svojina.

-Minimalno 250.000 USD (USD / američki dolar) ili protuvrijednost u turskim lirama u drugoj stranoj valuti mora se položiti unaprijed.

-Treba sačiniti kupoprodajni ugovor o kupoprodaji nekretnine. Osim toga, ovaj ugovor mora biti označen u zemljišnim knjigama uz obavezu da se vlasnički list ne može napustiti ili prenijeti na drugo lice na period od 3 (tri) godine.