Loading...
 Kako Dobiti Vlasnički List?

Kako Dobiti Vlasnički List?

2021-12-02

Vlasnički list je pravni dokument koji pokazuje da ste vlasnik prava na bilo koju nekretninu. Ime-prezime vlasnika nekretnine i detaljni podaci o imovini uključeni su u ovaj dokument. Posebno u procesima kupovine i prodaje nekretnina, transakcije vlasničkog lista su od velike važnosti. Transakcije sa tapijevima jedan su od procesa koji se tiču ​​i kupaca i prodavača.

Poznavanje koraka koje treba ispuniti tokom transakcija vlasničkog lista kako se ne bi napravila greška će imati efikasnu ulogu u ubrzavanju procesa i njegovom sigurnom završetku.

“Kako dobiti vlasnički list?” Ovo pitanje je jedno od pitanja koje se mnogi ljudi pitaju o odgovoru. Da biste dobili vlasnički list, morate se obratiti Glavnoj upravi za zemljišne knjige za nekretnine kao što su vaša kuća, zemljište, zemljište i poslovni objekt.

 

Koji su dokumenti potrebni za zemljišne knjige?

Postoje neke procedure koje treba obaviti i neki dokumenti koje treba pripremiti prije dobijanja vlasničkog lista. Međutim, prva stvar koju treba učiniti za transakcije sa djelima je zakazivanje termina. Svoj termin možete zakazati putem on-line termina na web stranici Glavne uprave za zemljišne knjige i katastar.
Trebate znati da ako 5 puta u toku godine ne ispoštujete termine koje ste dobili od zemljišnoknjižnih ureda, nećete moći ponovo napraviti novi termin. Međutim, imate pravo da zakažete termin samo jednom dnevno.

 

Potrebni dokumenti za transakcije tapija prilikom kupovine kuće;

– lična karta i fotokopija i kupca i prodavca,

– kopiju vlasničkog lista,

– 1 fotografija prodavca i 2 kupca, veličine 6 x 4 cm, snimljene u poslednjih 6 meseci,

– Plaćanje naknade za vlasnički list i poreza na imovinu prije transakcije vlasničkog lista,

– Potrebno je sklopiti obavezno osiguranje od potresa i, ako postoji, provjeriti ažurnost.

Ako će se tapija obavljati putem punomoći, punomoćje mora biti ovjereno kod notara.

 

Atlas Properties & Construction, koja je svojim stambenim projektima u Alanji uspjela napraviti razliku u sektoru, priprema posebne planove plaćanja kako kupci ne bi imali finansijskih poteškoća dok posjeduju kuću. Nakon izvršene uplate od strane kupca, naša kompanija započinje pripremu za vlasnički list i daje informacije o potrebnim dokumentima, procesima i transakcijama, te se prati proces.