Loading...
Prvak Turske Na Plavoj Zastavi - Najčistije Plaže

Prvak Turske Na Plavoj Zastavi - Najčistije Plaže

2021-11-23

Glavni grad Mediterana  Antalya, Turska šampion na Plavoj zastavi

Plava zastava, koja određuje kvalitet vode i standarde potrebne za korištenje jezera i morske vode za kupanje u zemljama članicama EU, ove je godine dodijeljena Antaliji u Turskoj. U Turskoj, gdje je treća zemlja s najvećim brojem plavih zastava na svijetu, Antalija je postala šampion Turske sa svojim veličanstvenim plažama, marinama i kvalitetom turističkih brodova.

Plaže Antalije, simbol grada, dobile su ove godine Plavu zastavu u okviru programa koji se sprovodi u 49 zemalja i sprovodi u Turskoj, u organizaciji Turske fondacije za obrazovanje o životnoj sredini. Plava zastava će se vijoriti na plažama Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil i Konserve Bay, koje će, kako će objasniti u ministarstvu turizma, početi da služe za vrlo kratko vreme.

Gradski park Erdal İnönü Falez Plaža, koja je ove godine peti put nagrađena Plavom zastavom i koja je navikla da prima nagradu, ima površinu za sunčanje od 125 kvadratnih metara. Plaža Falez, koja se nalazi odmah ispod Adalya Foundation Barrier-Free Caféa u opštini, ima veliki prostor za sunčanje od 175 kvadratnih metara napravljen sa drvenom platformom. Plaža Inciraltı Falez, koja ima mogućnost silaska liftom, ležaljkama, suncobranima i uslugama bifea opštine, izgrađena je na drvenoj platformi od 625 kvadratnih metara.

Prema evropskim propisima o vodama za kupanje plaža koje žele imati ovu zastavu;

Povećanje kvaliteta vode, zbrinjavanje otpadnih voda, ekološke aktivnosti u primorskom naselju, ekološka svijest lokalnog stanovništva, gradnja u skladu sa prostornim planom, nedozvoljavanje algi i biljaka da stvaraju lošu sliku na plaži, reciklaža, mogućnosti Kućni ljubimci, motorna vozila, broj spasilaca, očekuje se da bude pogodan za pitanja kao što su prva pomoć, toalet za invalide. Sledi oko 27 stavki.