Loading...
Stvari Koje Treba Uzeti U Obzir I Znati Kada Kupujete Kuću

Stvari Koje Treba Uzeti U Obzir I Znati Kada Kupujete Kuću

2021-11-11

Stvari koje treba uzeti u obzir i znati kada kupujete kuću Kupovina kuće je velika i važna investicija

. Naš dom je najvažnije mjesto koje odražava naš život i ličnost. Stoga će vam možda biti teško odlučiti koju kuću kupiti i pod kojim uslovima. Kada se odlučite za kupovinu kuće koja vas odražava, ne treba zanemariti ni druge detalje. U ovom procesu možda ćete morati razmotriti sve detalje i pažljivo proučiti prilikom donošenja odluka. Jer čak i mala greška napravljena tokom procesa trgovanja može predstavljati značajne rizike i za kupca i za vlasnika. Ako želite da pogledate savjete koji će vam pomoći da ovaj proces završite glatko, na pravom ste mjestu. Tu smo da sa našim znanjem i stručnim timom pronađemo najprikladniju kuću za Vas na tržištu nekretnina.

- Šta treba uzeti u obzir pri kupovini nove kuće?

-Koji su troškovi pri kupovini kuće ili šta učiniti prilikom useljenja u novu kuću?

-Ko plaća naknadu za vlasnički list pri kupovini kuće? Možete nastaviti čitati za odgovore na sva ova pitanja i još mnogo toga.

Stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine kuće

Bez obzira na vaš budžet, preferencije plaćanja i karakteristike kuće koju razmišljate o kupovini, postoje neki faktori koje treba uzeti u obzir prilikom donošenja odluke. Pogledajmo ih pobliže.

Ne kupujte dom bez dozvole

Licenca je na vrhu liste stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine kuće. Naime, u okviru novog zakona o potrošačima, koji je stupio na snagu 2014. godine, već je zabranjena prodaja stanova u objektima koji nemaju dozvolu. Međutim, i dalje biste trebali biti oprezni u vezi s ovim. Nemojte ozbiljno shvatiti glasine da proces licenciranja traje dugo, pa se prodaja može obaviti uz zadužnicu ili depozit. U suprotnom, možete uložiti u projekat koji nikada neće biti završen. Uz licencu svakako treba dobiti i podatke o građevinskoj službenosti i uporabnoj dozvoli.

Šta treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog doma?

Svi savjeti koje smo upravo spomenuli odnose se i na proces kupovine vašeg novog doma. Međutim, postoji nekoliko drugih važnih detalja koje treba razmotriti u ovoj fazi. Ako razmišljate o kupovini nove kuće u okviru projekata masovnog stanovanja, svakako odaberite pouzdanu kompaniju. Ne zaboravite pogledati portfolio i reference kompanije. Najbolje je kloniti se kompanija koje često dobijaju loše kritike ili koje nisu završile započeti projekat.

To je sve za sada, od savjeta koji olakšavaju proces kupovine i selidbe kuće. Ako još niste pronašli svoju kuću iz snova, uz ATLAS Properties&Construction možete dobiti alternativu za dom koja se integrira s prirodom, a možete pogledati i posebne mogućnosti.