Loading...
Zašto Je Turska Dobro Mjesto Za Život ?

Zašto Je Turska Dobro Mjesto Za Život ?

2022-01-12

Zašto je Turska dobro mjesto za život

Nedavno bih vas podsjetio zašto toliko turista dolazi u našu veličanstvenu zemlju, zašto su odabrali ovu zemlju, zašto je naša zemlja tako divno mjesto i na hiljade mučenika je dato ovoj zemlji.

1. To je zemlja koja miriše na istoriju

Naša zemlja je okružena istorijskim artefaktima i ruševinama od planine Nemrut na istoku do drevnog grada Efesa na zapadu. (Ruševine ostale 65. pne)

2. Imamo jednu od najvećih metropola na svijetu

Istanbul je jedno od najturističkijih i najljepših mjesta na svijetu, bez obzira na neurednu urbanizaciju i prometne probleme. Sehr-i Istanbul je mjesto koje spaja Aziju i Evropu, a još uvijek ima svoje moderne dijelove kao i istoriju.

3. Prirodna ljepota.

Da, imamo i nacionalne parkove! Izvolite Kačar planine. A kamoli da imate jedan od najčistijih rezervoara kiseonika na svetu, to je samo jedno od mesta gde možete kampovati ili ići na planinarenje u Turskoj. Napomena: Ne morate biti profesionalac da biste se popeli na planinu Agri. A jeste li znali da kada izađete, možete vidjeti 3 zemlje s vrha?

4. Turska hrana

Sva jela na svijetu imaju svoju ljepotu. Kao što se suši ne može zamijeniti slatkim minus piletinom, tako hamburger ne može zamijeniti adana kebab. Nije moguće izdvojiti nijednu državu po ovom pitanju, ali koliko sam upoznat, turska i bliskoistočna kultura ishrane rasprostranjena je u cijelom svijetu. Pa, da nije lijepo, ne bi bilo turskog restorana na 5. aveniji u New Yorku.

5. Naše lokalno piće

Neizostavan je za trpeze, ostavlja slatkast ali topli ukus sa semenom anisa u ustima. Nema potrebe puno raspravljati, ovo piće je jedinstveno za Tursku, a grčka rakija ne može ni nadmašiti našu.

6. Čast naših predaka

Kao što znate, ovu zemlju nije lako osvojiti. Žao mi je ako sam dao imidž da je Turska mjesto bez problema, to nije moj cilj, i mi imamo mnogo problema. Ali u njegovo vrijeme nije bilo Ujedinjenih nacija da nam daju našu zemlju, kao što su to učinili Izraelu. To cvijeće niče iz krvi naših predaka na svakom licu, kako je lako otići.

7. Da, ne morate ići u Norvešku da biste napravili dobre fotografije!

Odmah da vam kažem, nije vam potrebna avionska karta da dobijete 50 lajkova na Instagramu!